Καθηγητής του Χάρβαρτ: Το Ομουαμούα είναι το πρώτο σημάδι ευφυούς εξωγήινης ζωής

Ο Avi Loeb, πρόεδρος του Τμήματος Αστρονομίας του Χάρβαρντ, πιστεύει ότι το πρώτο σημάδι ευφυούς εξωγήινης ζωής ήταν το Ομουαμούα! Το αντικείμενο αυτό ταξίδεψε μέσα στο ηλιακό μας σύστημα το 2017.

 Στο βιβλίο του,...

« Εξωγήινος: Το πρώτο σημάδι της ευφυούς ζωής πέρα ​​από τη Γη » (Houghton Mifflin Harcourt), το οποίο κυκλοφόρησε στις 26 Ιανουαρίου, ο καθηγητής παρουσιάζει μια συναρπαστική υπόθεση για το γιατί ένα αντικείμενο που πρόσφατα περιπλανήθηκε στο ηλιακό μας σύστημα δεν ήταν απλώς ένας διαστημικός βράχος αλλά ένα κομμάτι εξωγήινης τεχνολογίας.

Το εν λόγω αντικείμενο ταξίδεψε προς το ηλιακό μας σύστημα από την κατεύθυνση του Vega, ένα κοντινό αστέρι 25 έτη φωτός μακριά και διέσπασε  το τροχιακό επίπεδο του ηλιακού μας συστήματος στις 6 Σεπτεμβρίου 2017.

Στις 9 Σεπτεμβρίου, η τροχιά της το έφερε πιο κοντά στον ήλιο. Στα τέλη Σεπτεμβρίου, ανέπτυξε περίπου 58.900 μίλια την ώρα πέρα ​​από την τροχιακή απόσταση της Αφροδίτης και στη συνέχεια, στις 7 Οκτωβρίου, βρέθηκε πέρα ​​από τη Γη προτού «κινηθεί γρήγορα προς τον αστερισμό του Πήγασου και το σκοτάδι πέρα ​​από το σύμπαν μας», γράφει ο Loeb στο Βιβλίο του.

Το αντικείμενο εντοπίστηκε για πρώτη φορά από ομώνυμο παρατηρητήριο στη Χαβάη που περιείχε το Τηλεσκόπιο Πανοραμικής Έρευνας και το Σύστημα Ταχείας Απόκρισης (Pan-STARRS) - το τηλεσκόπιο υψηλότερης ευκρίνειας στη Γη.

Σχόλια