Κατεστραμμένο μνημείο η Ακρόπολη για τον Economist

Η γνωστή εφημερίδα, συμπεριέλαβε την παρέμβαση της κυβέρνησης Μητσοτάκη στην Ακρόπολη στο αφιέρωμά της για τα μνημεία και τα ιστορικά κτίρια που «καταστράφηκαν» στην διάρκεια της πανδημίας.

Νέα σημαντική "διάκριση" για την τσιμεντωμένη πλέον Ακρόπολη, ήρθε αυτή τη φορά από την Μ. Βρετανία και συγκεκριμένα τον Economist.

Η γνωστή εφημερίδα, συμπεριέλαβε την...

παρέμβαση στην Ακρόπολη στο αφιέρωμά της για τα μνημεία και τα ιστορικά κτίρια που «καταστράφηκαν» στην διάρκεια της πανδημίας.

«Οι εγχώριες αρχές πραγματοποίησαν ορισμένες αμφίβολες ανακαινίσεις. Πάρτε την Ακρόπολη για παράδειγμα. (Ο Ξέρξης μάλλον το έκανε). Η κυβέρνηση λέει ότι τα τσιμεντένια μονοπάτια ενισχύουν την προσβασιμότητα. Οι επικριτές λένε ότι προκαλούν πλημμύρες.».

Το άρθρο συνεχίζει με άλλες περιπτώσεις: «Το 2020, οι αρχές της Αλβανίας κατέστρεψαν με μπουλντόζες το Εθνικό Θέατρο στα Τίρανα για να δημιουργήσουν χώρο για τη βιομηχανική ανάπτυξη. Οι διαδηλώσεις είχαν εμποδίσει την κατεδάφιση για χρόνια. Επιπλέον, το 2020 κόπηκε το y-Block στο Όσλο, ένα καμπυλωτό τσιμεντένιο εικονίδιο του μινιμαλισμού της δεκαετίας του ’60».


Σχόλια