«Τουρκική πονηριά» Η διαμεσολάβηση του Ερτογάν για το Ουκρανικό με την Ρωσία κατά τον Αλεξέι Μουχίν

Ο ρώσος πολιτικός επιστήμονας Αλεξέι Μουχίν αναφέρθηκε στα τουρκικά κόλπα, όπως τα χαρακτήρισε, του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ, κι’ επισήμανε ότι ήταν «λάθος για την Αγκυρα να θέλει να μεσολαβήσει στα αρνητικά γεγονότα μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας».

«Τουρκική πονηριά»

«Πρόκειται για...

τουρκική πονηριά. Οι δηλώσεις του [του Ερντογάν] έχουν τον χαρακτήρα δήθεν έμφασης στην προσπάθειά του να γίνει διαιτητής σε αυτή την κατάσταση» ανέφερε ο Μουχίν, σύμφωνα με ρωσικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία επικαλείται το echedoros-a.gr.

Ο Ερντογάν έχει ήδη υποβάλει αίτημα για «συμφιλίωση» της Ρωσίας και της Ουκρανίας, αλλά γνωρίζουμε καλά ότι δεν εναπόκειται στον Ερντογάν για να γίνει αυτό», πρόσθεσε ο ρώσος πολιτικός επιστήμονας.

Σημείωσε ότι μια τέτοια προσπάθεια του Ερντογάν να είναι «διεθνής παράγοντας» εξηγείται από την αποδυνάμωση των εσωτερικών πολιτικών και οικονομικών θέσεών του στην ίδια την Τουρκία.

Σύμφωνα με τον Αλεξέι Μουχίν, η Τουρκία θεωρεί την Ουκρανία κυρίως ως πλατφόρμα συναλλαγών και, υπό ορισμένες προϋποθέσεις, ως πηγή νέων εδαφών. Επισήμανε ότι δεν μπορούν να αγνοηθούν οι εδαφικές βλέψεις του Ερντογάν προς όλες τις κατευθύνσεις.

Κακόβουλη επιρροή

Αυτές οι φιλοδοξίες, σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα, εντάσσονται στο σχεδιαζόμενο «Μεγάλο Τουράν».

Ο ίδιος τόνισε ότι δεν μιλάμε για κάποιου είδους σχέσεις καλής γειτονίας μεταξύ Τουρκίας και Ουκρανίας, μιλάμε για κακόβουλη επιρροή στην ουκρανική κατάσταση για δικούς του προσωπικούς σκοπούς. 

Σχόλια

  1. ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΟΙ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΣΟΥ ΓΙΩΡΓΟ. ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΝΩ ΕΚΠΟΜΠΗ, ΝΑΣΑΙ ΚΑΛΑ, ΕΙΣΑΙ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΣΟΥ ΓΙΩΡΓΟ. ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΝΩ ΕΚΠΟΜΠΗ.
    ΣΟΥ ΕΣΤΕΙΛΑ ΚΙ ΕΝΑ ΜΕΙΛ ΣΤΙΣ 31 ΓΕΝΑΡΗ (ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΟΥ ΜΕΙΛ ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΔΥΟ )ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΠΗΡΕΣ ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΤΟ ΕΣΤΕΙΛΑ ΛΑΘΟΣ? ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΙΣ ΑΝ ΤΟ ΠΗΡΕΣ ΝΑ ΞΕΡΩ ΑΝ ΤΟ ΕΣΤΕΙΛΑ ΣΩΣΤΑ?


    ΜΕ ΟΛΗ ΜΟΥ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
    ΓΕΩΡΓΙΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ-ΠΟΙΗΤΡΙΑ
    ΑΠΟ ΛΕΜΕΣΟ-ΚΥΠΡΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου