Μαργαρίτης Σχοινάς: Έτοιμες 9 θεραπείες για Covid, άλλα θα προωθούμε μόνο εμβόλια ως το 2023!

Ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, ομολόγησε πως υπάρχουν ήδη 8-9 εγκεκριμένες θεραπείες για covid, άλλα δεν χρησιμοποιούνται αν δεν τελειώσουν οι εμβολιασμοί!

Μια απίστευτη ομολογία που αποκαλύπτει με τον πιο τραγικό τρόπο πως η υγεία των ευρωπαίων βρίσκεται στο...

 έλεος της κερδοσκοπίας των φαρμακευτικών, έκανε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Μιλώντας σα να είναι κάτι το… φυσιολογικό ο κ. Σχοινάς, αποκάλυψε πως υπάρχουν ήδη 8 με 9 θεραπείες για την Covid – 19 οι οποίες είναι και εγκεκριμένες και διαθέσιμες. Άλλα δεν έχουν γίνει ακόμα μαζικές αγορές γιατί… θεωρείται σωστό πως αυτό πρέπει να γίνει στο τέλος των προγραμμάτων εμβολιασμού! Και μάλιστα, σχεδόν δύο χρόνια από την έναρξη της πανδημίας, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν δηλώνει πως βρισκόμαστε «στην αρχή της προσπάθειας»!

Μαργαρίτης Σχοινάς: «Θεραπείες μόνο στο τέλος των εμβολίων»!

Ο κ. Σχοινάς είπε συγκεκριμένα:

«Κάποια στιγμή μέσα στο ευρωπαϊκό χαρτοφυλάκιο θα πρέπει να βάλουμε και τις θεραπευτικές επιλογές. Αυτό έχει ήδη ξεκινήσει, έχουμε ήδη εγκρίνει σε κοινοτικό επίπεδο έναν αριθμό οκτώ με εννιά θεραπευτικών επιλογών, οι οποίες είναι διαθέσιμες, οι οποίες είναι εγκεκριμένες, πράγμα που σημαίνει ότι, αν οποιαδήποτε κυβέρνηση θελήσει να κινηθεί προς αυτά, μπορεί να το κάνει χωρίς κανένα πρόβλημα αδειοδοτήσεων. Είναι απόλυτα ελεγμένες και εγκεκριμένες. Ακόμα δεν έχουμε φτάσει σε ένα σημείο μαζικής αγοράς σε ευρωπαϊκό επίπεδο αυτών των θεραπευτικών ουσιών, γιατί πιστεύουμε ότι αυτό πρέπει να γίνει όταν πια πηγαίνουμε στο τέλος των εμβολίων, όχι στην αρχή της προσπάθειας, όπως βρισκόμαστε τώρα».

Δηλαδή ούτε λίγο – ούτε πολύ, ο κ. Σχοινάς παραδέχεται πως υπάρχουν έτοιμες θεραπείες που μπορούν να σώσουν χιλιάδες ζωές, άλλα δεν αγοράζονται μαζικά από κυβερνήσεις γιατί έχουν γίνει συμφωνίες να δοθεί αποκλειστικότητα στα εμβόλια! Και πόσο θα διαρκέσει αυτή η εξωφρενική διαχείριση; Ο κ. Σχοινάς παραδέχτηκε πως η Ευρώπη έχει ήδη αγοράσει εμβόλια, έως και το 2023!

Είπε συγκεκριμένα: «Σωστά επισημαίνετε ότι το εμβολιαστικό μας πρόγραμμα συνεχίζεται, έχει καθολική κάλυψη και έχουμε ήδη αγοράσει επαρκείς δόσεις και για το 2022 και για το 2023. Βλέπουμε τώρα την αναζωπύρωση των μολύνσεων στην Ευρώπη, φανταστείτε τι θα είχε συμβεί χωρίς το μαζικό πρόγραμμα εμβολιασμών. Το λέω έτσι προς υπενθύμιση».

Την ώρα που πεθαίνει κόσμος, γιατί μένουν εκτός οι θεραπείες;

Ίσως είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της ανθρωπότητας που για μια πανδημία δεν χρησιμοποιείται οποιοδήποτε σκεύασμα είναι εγκεκριμένο και μπορεί να σώσει ζωές, άλλα επιστρατεύεται μια τεχνητή σειρά (πρώτα εμβόλια και στο τέλος φάρμακα) για να μη διαταραχθούν τα συμφέροντα των φαρμακευτικών και η πολιτική εργαλειοποίηση της πανδημίας!

Τη στιγμή που θρηνούμε δεκάδες νεκρούς από Covid καθημερινά, η Ελληνική κυβέρνηση (και άλλες κυβερνήσεις της Ευρώπης) απαξιεί τις 8-9 θεραπείες που είναι ήδη διαθέσιμες και εγκεκριμένες από την Ε.Ε.! Αφού όπως λέει ο κ. Σχοινάς είναι απολύτως ελεύθερη να στραφεί (και) στις θεραπείες, τότε για ποιο λόγο δεν το κάνει;

Μόλις και μετά βίας (και με τεράστια καθυστέρηση) έφερε (μόνο) 2.000 δόσεις μονοκλωνικών αντισωμάτων που είναι ελάχιστος αριθμός μπροστά στις προκλήσεις που φέρνει το πανδημικό κύμα.

Είναι δυνατόν να βγαίνουν σκόπιμα εκτός μάχης οι υπάρχουσες θεραπείες, για να κρατηθούν «με το ζόρι» στο προσκήνιο τα εμβόλια, τα οποία άλλωστε έχουν περιορισμένη αποτελεσματικότητα; Δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί κάθε μέσο για να σωθούν ζωές;

Πέρα από την ευημερία των «Big Pharma», μήπως κάποιες κυβερνήσεις προτιμούν εμμονικά τη «συνταγή» του εμβολιασμού, για να μη διαταραχθεί το απολυταρχικό υπόβαθρο που έχει στηθεί επάνω τους; Οι διαχωρισμοί, οι περιορισμοί των ελευθεριών, οι κοινωνικοί αποκλεισμοί, τα ψευδοπρονόμια, τα πιστοποιητικά, οι νέες δόσεις και τόσα άλλα, θα είχαν μηδαμινό νόημα ύπαρξης αν υπήρχε μαζική χρήση θεραπειών για τον κορονοϊό.

Και αναρωτιέται κανείς, αν η Ευρώπη είχε τα χρήματα για να εξασφαλίσει εμβόλια μέχρι το 2023, τότε γιατί δεν έγινε το ίδιο και με κάποιες από τις 8-9 θεραπείες..;

Σχόλια