Το Σύμπαν ξέρει

Όλοι ελπίζουμε και ευχόμαστε να επιτύχουμε τους στόχους μας. Σχεδιάζουμε να βιώσουμε καταστάσεις που να καταλήξουν σ ένα επιθυμητό αποτέλεσμα. Θέλουμε να συμβεί κάτι και με συγκεκριμένο τρόπο. Θέλουμε διαφορετικά πράγματα και διαφορετικά αποτελέσματα σε  καταστάσεις που βιώνουμε.

Όλα αυτά τα θέλω μας ωστόσο το Σύμπαν τα αντιμετωπίζει με...

χιούμορ, προκαλεί να βιώσουμε ακόμα και τα αντίθετα από αυτά που ονειρευτήκαμε και επιδιώξαμε. Ουσιαστικά όμως μας ευλογεί με αυτά που έχουμε ανάγκη.

Εκείνο διακρίνει καλύτερα από εμάς τι είναι αυτό που θέλουμε και τι είναι αυτό που ουσιαστικά χρειαζόμαστε. Αυτό που θέλουμε συνήθως δεν είναι το καλύτερο για εμάς. Για αυτό θα πρέπει πάντα να επιτρέπουμε στο Σύμπαν να επέμβει και να μας  δώσει αυτό που τελικά εκείνο κρίνει πως χρειαζόμαστε είναι το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε.

Μερικές φορές είναι προτιμότερο να αφήσουμε τα πράγματα να συμβούν και να μην παρεμβαίνουμε, να αφήσουμε το κάρμα να κάνει την δουλειά του. Συνήθως κουβαλάμε το κάρμα από παρελθοντικές καταστάσεις, αν το επηρεάσουμε μπορεί να το κάνουμε χειρότερα, είναι σαφώς προτιμότερο να το να αφήσουμε να παίξει τον ρόλο του και τελικά να εξαγνιστούμε!

Η κοινωνία σήμερα μας υπαγορεύει να κυνηγάμε τα θέλω μας τα οποία λόγο της υπέρμετρης κατανάλωσης διαρκώς αυξάνονται. Το να αφήσουμε το Σύμπαν να αποφασίσει για μας θα μας βοηθήσει να έχουμε λιγότερο άγχος και στρες. Οι δονήσεις τις πραγματικής, ουσιαστικής θέλησης μας το ενεργοποιούν και πολλές φορές φτάνουμε στο σημείο να πούμε ότι, όταν θέλεις πολύ κάτι το Σύμπαν συνωμοτεί για να επιτευχθεί.

Το Σύμπαν γνωρίζει τελικά και επιτρέπει να μας συμβεί αυτό που πρέπει να μας συμβεί. Μας ακούει και εκείνο αποφασίζει. Αν εμείς είμαστε ευγνώμονες για ότι φέρει στο διάβα μας ακόμα καλύτερα γιατί εκείνο θα αναγνωρίσει ότι εμείς προκαλούμε τις δονήσεις με την σκέψη μας και την ειλικρινή επιθυμία μας και εκείνο κάνει απλά την δουλειά του έχοντας πάντα την τελευταία λέξη   

Σχόλια