Albert Bourla Pfizer - Αναπόφευκτος ο εμβολιασμός του πληθυσμού κάθε χρόνο για τον Covid-19

Ο  διευθύνων σύμβουλος της Pfizer , Albert Bourla, δήλωσε ότι οι άνθρωποι θα χρειαστούν «πιθανή» αναμνηστική δόση εμβολίου Covid-19 εντός 12 μηνών από την πλήρη εμβολιασμό. Τα σχόλιά του δημοσιοποιήθηκαν την Πέμπτη, αλλά καταγράφηκαν την 1η Απριλίου.

Ο Μπούρλα είπε ότι είναι πιθανό...

οι άνθρωποι θα πρέπει να εμβολιάζονται κατά του κοροναϊού ετησίως.

«Ένα πιθανό σενάριο είναι ότι θα υπάρχει πιθανότητα μια τρίτη δόση, κάπου μεταξύ έξι και 12 μηνών και στη συνέχεια από εκεί, θα υπάρχει ένας ετήσιος επανεμβολιασμός, αλλά όλα αυτά πρέπει να επιβεβαιωθούν. Και πάλι, οι παραλλαγές θα διαδραματίσουν βασικό ρόλο », είπε στους Bertha Coombs του CNBC κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης με το CVS Health.

«Είναι εξαιρετικά σημαντικό να καταστείλει την ομάδα ανθρώπων που μπορεί να είναι ευπαθείς στον ιό», δήλωσε ο Μπόρλα.

Το σχόλιο έρχεται αφού ο διευθύνων σύμβουλος της Johnson & Johnson Alex Gorsky είπε στο CNBC τον Φεβρουάριο ότι οι άνθρωποι ενδέχεται να χρειαστεί να εμβολιαστούν κατά του Covid-19 ετησίως, όπως και οι εποχιακές γρίπη .

Οι ερευνητές εξακολουθούν να μην γνωρίζουν πόσο διαρκεί η προστασία από τον ιό όταν κάποιος έχει εμβολιαστεί πλήρως.

Η Pfizer δήλωσε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι το εμβόλιό της Covid-19 ήταν περισσότερο από 91% αποτελεσματικό στην προστασία από τον κοροϊό και περισσότερο από 95% αποτελεσματικά έναντι σοβαρών ασθενειών έως και έξι μήνες μετά τη δεύτερη δόση. Το εμβόλιο της Moderna, το οποίο χρησιμοποιεί τεχνολογία παρόμοια με την Pfizer, αποδείχθηκε επίσης ότι ήταν πολύ αποτελεσματική σε έξι μήνες.

Τα δεδομένα της Pfizer βασίστηκαν σε περισσότερους από 12.000 εμβολιασμένους συμμετέχοντες. Ωστόσο, οι ερευνητές λένε ότι χρειάζονται ακόμη περισσότερα δεδομένα για να καθοριστεί εάν η προστασία διαρκεί μετά από έξι μήνες.

Νωρίτερα την Πέμπτη, ο επικεφαλής επιστήμης του Covid της διοίκησης του Μπάιντεν, Ντέιβιντ Κέσλερ, δήλωσε ότι οι Αμερικανοί θα πρέπει να αναμένουν ότι θα λάβουν ενισχυτικά πλάνα για προστασία από παραλλαγές κοροναϊού.

Ο Kessler είπε στους αμερικανούς νομοθέτες ότι τα εμβόλια που έχουν εγκριθεί επί του παρόντος είναι εξαιρετικά προστατευτικά, αλλά σημείωσε ότι νέες παραλλαγές θα μπορούσαν να «προκαλέσουν» την αποτελεσματικότητα των βολών.

«Δεν γνωρίζουμε τα πάντα αυτή τη στιγμή», είπε στην υποεπιτροπή «Select Select House» για την κρίση του Coronavirus.

«Μελετάμε την ανθεκτικότητα της απόκρισης αντισωμάτων», είπε. «Φαίνεται ισχυρό, αλλά υπάρχει κάποια αποδυνάμωση αυτού και χωρίς αμφιβολία οι παραλλαγές προκαλούν… κάνουν αυτά τα εμβόλια να δουλεύουν πιο σκληρά. Νομίζω λοιπόν ότι για σκοπούς προγραμματισμού, μόνο για σκοπούς σχεδιασμού, νομίζω ότι πρέπει να περιμένουμε ότι ίσως χρειαστεί να ενισχύσουμε ».

Τον Φεβρουάριο, οι Pfizer και BioNTech δήλωσαν  ότι δοκιμάζουν μια τρίτη  δόση του εμβολίου Covid-19 για να κατανοήσουν καλύτερα την ανοσολογική απόκριση έναντι νέων παραλλαγών του ιού.

Στα τέλη του περασμένου μήνα, τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας άρχισαν να δοκιμάζουν ένα νέο εμβόλιο Covid από τη Moderna εκτός από αυτό που έχει ήδη, σχεδιασμένο να προστατεύει από μια προβληματική παραλλαγή που βρέθηκε για πρώτη φορά στη Νότια Αφρική.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Moderna Stephane Bancel δήλωσε στο CNBC την Τετάρτη ότι η εταιρεία ελπίζει να έχει ένα ενισχυτικό εμβόλιο για το εμβόλιο δύο δόσεων που θα είναι διαθέσιμο το φθινόπωρο.

 πηγή

Σχόλια

  1. κυριε δειτε σας παρακαλω αυτο τα λεει ολα!!!οσοι ειναι εμβιλιασμενοι θα βγαλουν τις μασκες κ θα μπορουν να βρισκονται με αλλους εμβιλιασμενους!λεει πολλα μεσα αυτο το αρθρο για το τι σκεφτονται να κανουν
    https://www.in.gr/2021/04/25/b-science/sars-cov2/giati-o-emvoliasmos-ton-30aridon-tha-ypsosei-pio-grigora-teixos-anosias-kata-tou-koronaiou/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου