Σενάριο κρίσης μετά το Σάββατο με προτροπή της Γερμανίας

Η διαφενόμενη απροθυμία του Βερολίνου να επιβληθούν κυρώσεις στην Τουρκία στο πλαίσιο της Συνόδου κορυφής σήμερα Πέμπτη, σε συνδυασμό με την εγκατάλειψη της διαμεσολαβητικής προσπάθειας από τους Γερμανούς, στέλνουν στον Ερντογάν το μήνυμα ότι μπορεί να συνεχίσει τις επιθετικές ενέργειες!

Κάτω από...

αυτό το πρίσμα στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας εξετάζουν το σενάριο είναι η πιθανότητα το Oruc Reis και τα συνοδευτικά πολεμικά πλοία που το συνοδεύουν να εισέλθουν κοντά στο σημερινό όριο των ελληνικών χωρικών υδάτων, δηλαδή στα 6 μίλια από το Καστελόριζο.

Με την αναβλητικότητα και την απροθυμία της Γερμανίας να επιβάλει κυρώσεις έδωσαν τον χρόνο στον Ταγίπ Ερντογάν να προετοιμάσει την επόμενη κίνησή του. Οι λογικά σκεπτόμενοι κατανόησαν ότι στο βάθος κρύβετε το πρόγραμμα κατασκευής των έξι υποβρυχίων για το τουρκικό πολεμικό ναυτικό! Η Γερμανία λειτουργεί κάθε άλλο παρά σαν έντιμος διαμεσολαβητής, αρνούμενο ακόμη και τώρα να εγκρίνει κυρώσεις που θα μπορούσαν να σταματήσουν την τουρκική επιθετικότητα.

Η προκλήσεις όμως της Τουρκίας δεν σταματούν εκεί αλλά φτάνουν στο σημείο να κατηγορήσει την Ελλάδα ακόμη και για την διεξαγωγή στρατιωτικών ασκήσεων σε ελληνικό έδαφος, στα νησιά και στην Θράκη, αξιώνοντας ακόμη και την ακύρωση της πώλησης UAV's ισραηλινής κατασκευής, λειτουργώντας σαν να υπαγορεύει στην Αθήνα όρους έπειτα από ήττα σε πολεμική αναμέτρηση!

Την εκτίμησή του ότι μετά την λήξη του παρόντος 10ήμερου κύκλου σεισμικών ερευνών στο Καστελόριζο η Τουρκία «θα βγάλει νέα Navtex δυτικά του 28ου μεσημβρινού, δηλαδή εντός της οριοθετημένης Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Ελλάδας με την Αίγυπτο και ακόμη πιο κοντά ενδεχομένως στην Ρόδο, ή στην Κρήτη ή στην Κάρπαθο» εξέφρασε o τέως σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας.

«Πρέπει να δώσουμε το σήμα ότι είμαστε έτοιμοι να συγκρουστούμε» είναι η άποψη που διατύπωσε

ο Αλέξανδρος Διακόπουλος εξηγώντας ότι «πρέπει να πεις και να το εννοείς ότι, μέχρι εδώ, αυτή είναι η κόκκινη γραμμή μας. Διότι αν δώσεις το σήμα ότι θα ανεχθείς τα πάντα, τότε θα υποστείς τα πάντα».

Η ελληνική κυβέρνηση, 15 ημέρες μετά την προηγούμενη Σύνοδο Κορυφής, όπου οι Ευρωπαίοι υποτίθεται ότι έστειλαν τελεσίγραφο στον Ταγίπ Ερντογάν να σταματήσει τις προκλήσεις, αντιλαμβάνεται ότι οι φραστικές προειδοποιήσεις προς την Άγκυρα είναι κενές περιεχομένου.

Σχόλια