Αγρίεψε ξαφνικά σήμερα ο Ήλιος! (Ικανή να μας γυρίσει στην λίθινη εποχή έκρηξη)

Νωρίτερα σήμερα Σάββατο, οι δορυφόροι σε τροχιά γύρω από τη Γη εντόπισαν δύο γιγαντιαίες φωτοβολίδες κλίμακας B, ιδιαίτερα μεγάλης διάρκειας. Οι εικόνες UV από το Παρατηρητήριο Solar Dynamics της NASA επισημαίνουν τις εκρήξεις κοντά στο νοτιοανατολικό άκρο του ήλιου.

Οι φωτοβολίδες αυτές είναι...

σαφώς πολύ μεγαλύτερες από ό, τι φαίνονται στις φωτογραφίες του Solar Dynamics και αυτό διότι η τοποθεσία της έκρηξης βρίσκονται σε σημείο τέτοιο που ουσιαστικά εκείνη την ώρα ήταν στην πίσω πλευρά του ήλιου από σημείο παρατήρησης του, έτσι μεγάλο μέρος της δράσης ήταν κρυμμένο από την οπτική θέα του τηλεσκοπίου. 

Στην ερώτηση τι προκάλεσε αυτές τις φωτοβολίδες; Η απάντηση είναι ότι οφείλετε πιθανώς σε ένα ζευγάρι από ηλιακές κηλίδες. Αυτές οι ηλιακές κηλίδες αναμένετε να έρθουν σε θέση απένταρη από την Γη και σε προβολή από το Solar Dynamics το αργότερο τη Δευτέρα. 

Είναι γνωστό το πώς μια τέτοια η ακόμα πιο μεγάλη ηλιακή έκρηξη είναι ικανή να προκαλέσει, από τηλεπικοινωνιακές δυσλειτουργίες μέχρι και να γυρίσει την ανθρωπότητα στην λίθινη εποχή! Μείνετε συντονισμένοι!

Σχόλια