Η Μόσχα πάει για προσάρτηση του Ντομπάς και της Α. Ουκρανίας - Θα αντιδράσουν Τουρκία, ΗΠΑ;

Ο Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, Στρατηγός Ρουσλάν Χομτσάκ, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Gordon, σε συνέντευξή του στην Alesia Batsman, αναλύοντας τους κινδύνους πιθανής γενικευμένης επίθεσης για την ανακατάληψη και τον έλεγχο από Ουκρανικές δυνάμεις  της περιοχής του Ντονμπάς από την Ρωσία, είπε:

"Απλώς πρέπει να...

γνωρίζουμε όλες τις συνέπειες, τις δυνάμεις και τις δυνατότητες, την υπάρχουσα ετοιμότητα του κράτους για μια τέτοια επιθετική ενέργεια και τα επακόλουθα της. Πρέπει να καταλάβουμε ότι το Ντόνετσκ είναι μια πόλη πολλών εκατομμυρίων ανθρώπων".  

Από την πλευρά της η Ρωσία, μέσο της Κεντρική Εκλογική Επιτροπή της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ανακοίνωσε ότι οι κάτοικοι του Ντονμάς με ρωσικά διαβατήρια θα μπορούν να ψηφίσουν στις επερχόμενες εκλογές για την Κρατική Δούμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας σε εκλογικά τμήματα στην περιοχή του Ροστόφ ή εξ αποστάσεως.

Είναι ένα ξεκάθαρο μήνυμα για το ότι οι κάτοικοι της περιοχής είναι Ρώσοι πολίτες και ένα ακόμα βήμα για την προσάρτηση της Α. Ουκρανίας από την Μόσχα. Το Κρεμλίνο στέλνει το μήνυμα στο Κίεβο ότι θα αναλάβει άμεση δράση σε περίπτωση γενικού πολέμου και θα προχωρήσει στην προσάρτηση της περιοχής όπως με την Κριμαία.

«Οι πολίτες της Ρωσικής Ομοσπονδίας που ζουν έξω από τα σύνορά της ψηφίζουν σε πρεσβείες και προξενεία. Λαμβάνοντας υπόψη ότι περίπου 400 χιλιάδες κάτοικοι του LPR και του DPR έλαβαν ρωσική ιθαγένεια, θα μπορούν να έρθουν στην επικράτεια της περιοχής του Ροστόφ και να ψηφίσουν στα εκεί εκλογικά κέντρα.

Το ζήτημα που εν απομένει είναι το κατά πόσο θα πεισθεί ο Ουκρανός αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων από Τούρκους και Αμερικανούς ότι μπορεί με την βοήθεια τους να πραγματοποιήσει επιτυχημένη γενική επίθεση ανακατάληψης; Σε ένα τέτοιο όμως ενδεχόμενο όσες χώρες στηρίξουν την Ουκρανία, όπως κάνει ήδη η Τουρκία με στρατιωτικό εξοπλισμό θα πρέπει να είναι έτοιμες να γνωρίσουν εμπράκτως το μένος της Ρωσίας!     

Σχόλια