ΈΚΤΑΚΤΟ - Σφοδρές συγκρούσεις στην περιοχή του Ντόνετσκ

Όλα δείχνουν ότι η Ουκρανία τις τελευταίες ώρες έχει εξαπολύσει σφοδρή επίθεση με πυρά πυροβολικού στην ευρύτερη περιοχή του Ντόνετσκ.

Βίντεο του ουκρανικού Στρατού δείχνουν κατοικίες να καίγονται από πυρά πυροβολικού στο Zaitsevo, 49 χλμ. βορειοανατολικά του Ντόνετσκ. Αυτή την ώρα σύμφωνα με...

πηγές στο Ντόνετσκ υπάρχουν πυρά πυροβολικού που ακούγονται σε όλη την περιοχή.

Σε περιοχές ρωσόφωνων μαχητών της δημοκρατίας της Νέας Ρωσίας τις τελευταίες ώρες έχουν ξεσπάσει μάχες ακόμα και σώμα με σώμα, με στρατιώτες του Ουκρανικού στρατού.

Όλα φαίνεται να ξεκίνησαν όταν ο ουκρανικός στρατός άρχισε να βομβαρδίζει με ρουκέτες την πόλη Oktabyrsk στο Ντονέτσκ προκειμένου να πλήξει αποθήκες πυρομαχικών των ρωσόφωνων, όπως και την πόλη Horlivka. 

Ιδιαίτερα σφοδρή είναι μάχη έγινε στο αεροδρόμιο του Ντονέτσκ, εκεί δηλαδή που έγινε ο αποδεκατισμός του ουκρανικού Στρατού στον πόλεμο του 2014. Νεκροί και τραυματίες κείτονται στην γύρω περιοχές και από τις δύο πλευρές.

Η μάχη δόθηκε όταν ένας λόχος ειδικών δυνάμεων των Ουκρανών συνοδευόμενος από μια ίλη αρμάτων μάχης προσέγγισαν το αεροδρόμιο αλλά  αναχαιτίστηκαν αμέσως από ένα Τάγμα ρωσόφωνων που πρόλαβαν να πάρουν θέσεις στρατηγικής σημασίας.

Κατόπιν την κλιμάκωσης ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι. Αλλά και ο Ουκρανός ΥΠΑΜ, Andriy Taran, μίλησε με τον Βρετανό ομόλογο του Ben Wallace.

Τζο Μπάιντεν εξέφρασε την δέσμευση των ΗΠΑ για την ασφάλεια της Ουκρανίας. 


Σχόλια